Selecteer een pagina

Julie

Wist je dat Jolie van JulieJolie mooi betekent?

Julie woont voornamelijk op een retraite plek in Frankrijk, waar ze kunst maakt geïnspireerd door natuurlijk-, licht- en liefdevol leven. Daar brengt Julie veel tijd door in de natuur, de moestuinen en de keuken. Van huis uit is ze altijd al creatief met haar handen bezig geweest.

Dankzij haar eerste tekenlerares, Bernadette Herber, heeft Julie Sumi-e ontdekt. Vervolgens heeft ze zich in de Japanse en Koreaanse cultuur ondergedompeld.  http://zwarte-inkt.nl/sumi-e-les-in-japan/ “Sumi-e, Japans voor zwarte inkt, is een mooie inspiratie om mijn spirituele leven in de wereld vorm te geven. Door de bewuste manier van de kwast te laden met inkt, meditatief streken te zetten, in combinatie met het weer loslaten en kijken wat water en papier met elkaar doen weerspiegelt dit de essentie van Waarheid.” Naast zwarte-inkt, gebruikt Julie deze manier van aandachtig aanwezig zijn ook met andere (natuurlijke) materialen.

Gevolgde lessen: Interaction Design TU Delft (master), Art & design in education HKU (bachelor) Sumi-e van Didi Overmans, Kazuko Sensei(Osaka)en Kazu Shimura (Tokyo), lesdagen bij lijstenmaker Freek Strating 

Vérité betekent Waarheid in het Frans.